Vissza
Sto AG Logo
Sto építőanyag info
A Sto Építőanyag Kft


A Sto Építőanyag Kft. közvetlen jogelődje a Dyckerhoff Építőanyag Kft., mely a Dyckerhoff AG tulajdonában levő Ispo G.m.b.H. magyarországi leányvállalata volt 2001 végéig. 
A Dyckerhoff alapjait Gustav Dyckerhoff rakta le a németországi Wiesbadenben, 1864-ben, amikor is megkezdte a nagyüzemi portlandcement gyártását. A mára multinacionális nagyvállalattá fejlődött cég, amely a legnagyobb németországi építőipari konszernek egyike, az Ispo G.m.b.H.-t eladta a Sto SE & Co. KGaA-nak, így cégünk neve 2002 közepétől Sto Építőanyag Kft.-re változott. 
A Sto SE & Co. KGaA történetét is a dinamikus fejlődés jellemzi. A partner- és leányvállalatokkal kibővült mai Sto SE & Co. KGaA alapkövét - már a 20. századra gondolva - még a századforduló előtt rakták le. A Weizeni Cement- és Mészmű volt a mai Sto SE & Co. KGaA őse. 1955-ben Stotmeister elsőként robbant be a piacra műgyanta alapú termékeivel, melyek világsikert hoztak számára. A hagyományos vakolatok feldolgozásával járó káros környezeti hatások és problémák felismerése újszerű megoldásokat követelt a vakolatok terén. A Sto termékek és eljárások az egész világon, Alaszkától az Alpokon át az óceánig és azon túl, egészen Malajziáig, meleg és hideg, nedves és száraz éghajlaton - röviden mindenütt - sikeresen alkalmazhatók. Jól kiépített forgalmazási hálózat - üzemek, kirendeltségek, partner- és leányvállalatok Európában és a tengeren túl - szavatolja az újabb és újabb piacok bekapcsolásának sikerét. A Sto SE & Co. KGaA sok éve vezető szerepet tölt be az épített világ kialakításához és megőrzéséhez szükséges termékek és eljárások kifejlesztésében, gyártásában. A legkorszerűbb gyártástechnológia, valamint a hagyományos és modern építőanyagok és építési technikák átfogó ismerete szavatolja a Sto termékek kitűnő, egyenletes minőségét.

Magyarországi cégünk profilja 1990 óta jellegében nagyjából azonos, bár többször is ugrásszerűen bővült. 
Jelenleg főként az alábbi termékek kizárólagos magyarországi forgalmazójaként működünk:

Sto Cretec műgyanta:  

padlók,
ipari padlóburkolatok,
parkolóház-bevonatok,
betonjavító anyagok,
hídszigetelések,

Sto homlokzatképző
 és beltéri anyagok:

 
vékonyvakolatok,
festékek,
hőszigetelő rendszerek
dekoratív bevonatok,
akusztikai rendszerek,
lakkok és lazúrok.

 Üzletfilozófiánk: 

Tudatosan építeni!

Telephelyünkön:
(Dunaharaszti Ipari park, az M0-ás autópálya mellett, az 51-es bajai út-elágazásnál)
korszerű raktárbázis, alkalmazástechnikai laboratórium, logisztikai és információs központ biztosítja vevőink gyors és szakszerű kiszolgálását.

Sto AG | Bewusst bauen