Vissza
Sto AG Logo
Sto építőanyag info
Információs anyagok
Műgyanta padlók és betonhelyreállítás  
Vezetőképes
műgyanta padlóbevonatok


Sok elektronikai, műszeripari, vegyipari üzemben, de más területen is szó szerint életfontosságú lehet, hogy a padló a tevékenység keletkezett töltéseket elvezesse, szétoszlassa, így a robbanásveszélyt vagy selejtképződést megakadályozza. Erre a speciális alkalmazási területre való termékrendszereinket ismerteti a kiadvány.
Balkonok helyreállítása,
bevonatai


A színes összefoglaló áttekinti a különböző követelményeknek és esztétikai igényeknek megfelelő rendszereket, a javítás, felújítás menetét
Repedésinjektálás

Kiadványunkban a betonszerkezetekben keletkezett repedések megszüntetésével foglalkozunk az állapotfelméréstől a rendszerek áttekintésén keresztül a kivitelezés menetének ismertetéséig
A kínálat áttekintése:
Parkolóházak, mélygarázsok padlóbevonatai


Ez a színes összefoglaló ismertető a parkolóházak és mélygarázsok gépjárművekkel is igénybevett felületeire alkalmas padlóbevonatokról, valamint a vasbeton épületrészek helyreállítására és védelmére kidolgozott epoxi- vagy poliuretángyanta alapú rendszerekről ad áttekintést. Az alaplemezek, fedetlen tetőszintek, valamint a közbenső szintek, felhajtók, járófelületek követelményeit kielégítő rendszereket külön tárgyalja.
A dokumentum megnyitása
(méret:  833  kB)
A dokumentum megnyitása
(méret:  772  kB)
A dokumentum megnyitása
(méret:  697  kB)
A dokumentum megnyitása
(méret:  629  kB)


StoPur BB 100, a sokat bíró, sokoldalú padlóbevonat

A StoPur BB 100 kifejlesztésével a Sto olyan új, sokszínűen kialakítható, nagy forgalmi igénybevételt elviselő beltéri padlóbevonatot alkotott, amely amellett, hogy sokoldalú és felhasználóbarát, még viszonylag kis költségű is. A rövid összefoglaló ismerteti a rendszer felépítését, más burkolatokhoz képesti előnyeit-hátrányait.
Csökkentett emissziójú padlóbevonatok közösségi helyiségekbe

Számos lehetőséget ismertet környezetkímélő padlóbevonatok kialakítására. Gyakorlatilag nulla ártalmas anyag kibocsátás a StoCretec padlóbevonati rendszereinek köszönhetően.
A kínálat áttekintése:
Betonhelyreállítás, felületvédelem a magas- és hídépítésben


A színes összefoglaló komplex, sokoldalú és fontos témája: a betonépítmények - s hogy miként lehet őket fenntartani, megóvni és kialakítani. Igazi megoldások az építmények jó állagának megtartására.
Olajjal szennyezett betonpadlók felújítása StoPox HVP O rendszerrel

Az ipari üzemekben gyakran előforduló probléma az olajjal szennyezett padlófelület. A Sto speciális alapozásával ismét tartós bevonat fogadására alkalmas, teherviselő alapot lehet létrehozni.
A dokumentum megnyitása
(méret:  465  kB)
A dokumentum megnyitása
(méret:  413  kB)
A dokumentum megnyitása
(méret: 1353   kB)
A dokumentum megnyitása
(méret:  550  kB)


StoCretec műgyantapadlók RAL színválasztéka

A StoPox és StoPur termékek lehetséges RAL színei és árcsoportjai.
Vizes alapú epoxi padlók

A vizes diszperziós epoxi műgyanta kötőanyagú padlóbevonatok előnyei számosak, például oldószermentesek és semleges szagúak, valamint nem tartalmaznak lágyító anyagokat, így a kivitelezés és a helyiség használata során kellemesebb klímát biztosítanak. Kis és közepes mechanikai igénybevételnek megfelelő padlóként az iparban, kereskedelemben, középületekben, óvodákban, iskolákban stb. alkalmazhatók, akár vezetőképes kivitelben is.
Vezetőképes, selyemfényű ESD műgyanta padlóbevonat: StoPox WL 113

A StoPox WL 113 kétkomponensű, vizes, pigmentált epoxi gyanta diszperzió,amely a vezetőképes padlóbevonatok jelenlegi, sőt jövőbeni szabványainak is tökéletesen megfelel. Alkalmazható az elektronikai iparban, a félvezetők előállításánál vagy robbanásveszélyes gyártócsarnokokban - vagyis mindenütt, ahol elektrosztatikus kisülés (ESD = electro statical discharge) veszélye fennáll.
A kínálat áttekintése:
Ipari padlóbevonatok


Ez a színes összefoglaló ismertető gyors áttekintést nyújt a gépjárműgyártás, az elektronikai és számítástechnikai, valamint az általános ipari területeken használható, epoxi- vagy poliuretángyanta alapú rendszerekről, megkönnyítve a tájékozódást és választást. Minden követelményhez megtalálható benne a megfelelő rendszer.
A dokumentum megnyitása
(méret:  964  kB)
A dokumentum megnyitása
(méret:  526  kB)
A dokumentum megnyitása
(méret:  300  kB)
A dokumentum megnyitása
(méret:  1314  kB)


Kommunális szennyvíztisztítók védelme és helyreállítása

20 oldalas összefoglaló áttekintés a kommunális szennyvíztisztítók helyreállításának Sto által ajánlott rendszereiről betonpótlás, védőbevonatok, akár biogén kénsavkorróziónak ellenálló megoldások tekintetében is.
Padlótisztítás és ápolás:
a műgyanta padlók védeleme és értékmegőrzése


A három különböző kiadvány ismerteti az ajánlott szereket és technológiákat. Az alapos és rendszeres takarítás és ápolás megóvja a padlót, és döntően hozzájárul értékének megőrzéséhez. A padló kiemelkedően szép megjelenése is hosszú időn át megmarad, de mindenek előtt az elhasználódás ideje tolódik ki jelentősen, így hosszútávon csökkennek fenntartási költségei is.
StoCretec
műszaki kézikönyv


Az ipari padlókkal és felületvédelmi rendszerekkel foglalkozó kiadvány a honlapunkon egyenként is fellelhető műszaki adatlapok gyűjteményén felül általános ismeretekkel is szolgál a betonjavítás és bevonás, műgyantabevonatok stb. területéről.
Cementkötésű, önterülő padlóburkolat padló specialistáknak

Az új StoCrete VM 630 kiegyenlítő és a kopóréteget képező StoCrete VM 640 önterülő habarccsal értékes időt takarít meg haszonjárművekkel is igénybevett ipari padlóburkolatok készítésénél.
A dokumentum megnyitása
(méret:  1495  kB)
A dokumentum megnyitása
(méret:  3261  kB)
A dokumentum megnyitása
(méret:  724  kB)


StoCretec
katalógusok


Két színes kiadvány, az egyik a betonjavítás (helyreállítás, felületvédelem), a másik a műgyantabevonatok (ipari padlók, parkolóházak stb.) területén használható termékekről foglalja össze a főbb tudnivalókat.
Szép és strapabíró, önterülő padlók

Egészségügyben, gyógyszeriparban, de akár középületekben, irodaházakban, iparban: a dekoratív StoPox BB T 200 hézag- és pórusmentes fedőbevonat higiéniai és mikrobiológiai biztonságot is nyújt.
Tisztaterek, tisztaszobák bevonatai

Félvezetők, fotoelektromos, mikroelektronikai és mikro-elektrooptikai rendszerek, légi- és űrjárművek gyártása során, de sok helyen a gyógyszer- és élelmiszergyártásban, biotechnológiában, autógyártásban is nagyon tiszta levegőjű terekre van szükség. A levegő igen korlátozott mértékben tartalmazhat csak lebegő részecskéket vagy idegen molekulákat. Ilyen tisztasági fok több más intézkedés mellett csak úgy érhető el, ha a padló, fal és mennyezet bevonatai számottevő mennyiségben nem párologtatnak ki molekulákat, és kopásuk során sem kerül sok részecske a levegőbe.
Kiváló hőállóság:
StoCretec PU-beton padlók


Az italgyártásban, élelmiszer- és gyógyszeriparban a termékek előállítására, kezelésére és forgalomba hozatalára vonatkozóan nagyon szigorú higiéniai és biztonsági szabályok vannak érvényben. A StoCretec PU-beton padlórendszerei megfelelnek a legmagasabb fokú mechanikai, vegyi és hőterhelési elvárásoknak is.
A dokumentum megnyitása
(méret:  1,3  MB)
A dokumentum megnyitása
(méret:  861  kB)
A dokumentum megnyitása
(méret:  3,3  MB)


A MÉSZ (Magyar Építőkémia- és Vakolat Szövetség) műgyanta padló tervezési és kivitelezési irányelvei

Ez az ajánlás segítséget nyújt abban, hogy a beruházók és tervezők az adott igénybevételeknek legjobban megfelelő típusú és rétegvastagságú bevonatot válasszák ki, a kivitelezők arra a bevonatra vállalkozzanak, ami szakmailag megfelelő az adott helyen, az anyaggyártók pedig az adott igénybevételnek legmegfelelőbb műszaki megoldásra tegyenek ajánlatot.
Epoxi Hibrid bevonat

Nincs több hólyagosodás, még nedves aljzat esetén sem
StoPox Pma Felhasználási útmutató

Ez a kiadvány egy részletes áttekintést és útmutatást nyújt a StoPox Pma termékek előkészítésével, felhasználásával kapcsolatban
A dokumentum megnyitása
(méret:  2,2  MB)
A dokumentum megnyitása
(méret:  871  kB)
A dokumentum megnyitása
(méret:  4,7  MB)


Sto AG | Bewusst bauen