Vissza
Sto AG	Logo
Sto építőanyag info
A Sto fontosabb színkártyái, színkollekciói
A Sto klasszikus alapszínkártyája a StoColor System. A vizuális emberi észlelés sajátságaira épül. Hat alapszínből összeállított 800 színt tartalmaz.
A színek minden optikai paraméterükkel együtt itt tekinthetők meg:

StoColor System.

Ugyanitt tölthetők le a legnépszerűbb CAD és grafikai alkalmazásukhoz szükséges színpalettái.
Az Architectural Colours (AC) színkártya 300, az építészek körében az épületburok színkialakításához legnépszerűbb, tartós színárnyalatot tartalmaz. Különlegessége, hogy minden színe előállítható szilikongyanta kötőanyagú festékből és vakolatból, így Lotusanból is. Legtöbbjük szerves és szervetlen alapú homlokzati hőszigetelő rendszerek fedőrétegeként is alkalmas.
A színek minden optikai paraméterükkel együtt itt tekinthetők meg:

AC - Architectural Colours

Itt találhatók színpalettái is.
A Designer Collection (DC) az eddigiektől különbőzően nem állandó: két évenként új kollekció kerül kiadásra vezető építésztervezők, designerek, Sto szakemberek együttműködése eredményeképpen az aktuális trendek alapján. A színkártya nem csak árnyalatokat, hanem felületi struktúrákat is ajánl.
Színei struktúrái és jellemzőik a legújabban kifejlesztett párjával, a beltéri Design Collection választékkal együtt itt tekinthetők meg:

Designer Collection
Sto Design Collection

Előbbi címről tölthetők le a színpaletták.
Egészen különleges online alkalmazás a StoViewer. Bővülő választékban tartalmaz mintákat (jelenleg 208-at), melyek adatbázisa szűrhető kül- és beltér, anyag (üveg, kő, kerámia, fa, vakolat stb.), textúra és fényesség alapján. A kiválasztott mintán változtatható a szín, a világosság, a megvilágítás szöge és erőssége, a beállított minta képe és a hozzátartozó információ (mire ajánlható, miből készíthető) menthető (letölthető). Böngészővel kezelhető, iPad-re külön alkalmazás is elérhető.

StoViewer
Fenti színkártyák és kollekciók jelenleg rendelkezésre álló pluginjainak (színpaletta kiegészítőinek CAD és grafikai szoftverekhez) listáját

ez a táblázat tartalmazza.
Sto AG | Bewusst bauen